De stempels die we dragen

AG De stempels die we dragen
Gebaseerd op de roman 'AG Verzilver-de tijd’ vertelt de kortfilm  'AG De stempels die we dragen' het verhaal van de excentrieke zilversmid-kunstenaar Adriaan Ginder. Niet toevallig staan zijn initialen voor zilver. 
 
De menselijke queeste is een zoektocht die zich generatie na generatie voortzet, net als antiek zilver dat wordt doorgegeven van hand tot hand doorheen de eeuwen. De zoektocht naar authenticiteit en identiteit is ons erfgoed. Want de essentie van alles ligt in onze roots.
 
Dit fictieverhaal van de hand van Pascale Pérard speelt zich af in het nostalgische Antwerpen van 1992. Je ziet de geniale restaurateur van antiek zilver jammer genoeg verglijden in een neerwaartse spiraal van intrige, geld en vervalsing. De reden? Hij wil een ambitieus kunstwerk realiseren.
 
Erfgoed sexy? Het lijkt te gek voor woorden maar Axel Daeseleire bewijst dat het kan. Hij vertolkt Adriaan Ginder in de kortfilm  'AG De stempels die we dragen'. Een tweede hoofdrol is weggelegd voor een 17e eeuwse Hansje-in-de-kelderkelk. En natuurlijk is een film met Axel Daeseleire niet volledig zonder een aantrekkelijke vrouw die lijkt weggestopt in Rubens’ ‛Oordeel van Parijs’…
 
Hierbij vind je de link naar de teaser van de kortfilm: https://vimeo.com/119042964

Ook op Erfgoedag staat de zoektocht naar onze roots centraal. Je vindt het volledige programma op www.erfgoeddag.be.
Er zit trouwens ook zilver in het Erfgoeddagprogramma want in het M-Museum krijgen ze te maken met een diefstal! Help jij hen uit de nood? Baan je dankzij spannende opdrachten een weg doorheen de expo’s ‘Zilver’ en ‘Peter Buggenhout’. Zet je speurneus op en ontrafel de mysteries achter de zilveren objecten. De kolossale bouwsels van Peter Buggenhout zijn wel een beetje griezelig. Waar komen zijn materialen vandaan? Voor de volhouders is er een beloning voorzien! Bekijk de activiteit in detail op www.erfgoeddag.be
 
Vrije tags
zilver
roots
kortfilm
zilversmid
Pascale Pérard
stempels
17e eeuws
restaurateur