Let's get digital: driedelige vormingsreeks

Figuur uit he campagnebeeld van Erfgoeddag 2021

Het blijven spannende tijden voor evenementen. Daarom zet Erfgoed in de praktijk* mee de schouders onder een praktische driedelige opleidingsreeks die u in de laatste rechte lijn naar Erfgoeddag wil inspireren en stimuleren.

Online workshops spelen in op de huidige situatie en proberen antwoorden te formuleren op vragen die samenhangen met de coronapandemie: 

 • Kan Erfgoeddag fysiek wel plaatsvinden?
 • En wat met de Nachten van de Geschiedenis?
 • In welke mate kunnen digitale initiatieven antwoorden bieden?

Omdat de pandemie kwistig met vragen en twijfels blijft strooien, biedt Erfgoed in de praktijk een aantal praktisch hulpmiddelen en inzichten. Zo kunt u, als organisator, veilige digitale alternatieven voorzien.

Programma

 • Hoe vorm je je activiteit om naar een digitale activiteit? | Dinsdag 23 februari 2021
  Organisatoren van erfgoedactiviteiten inspireren elkaar en wisselen ervaringen uit. Odette Peterink, Diest Publiekswerking Museum Plantin-Moretus, vertelt over het Dodobord dat werd gelanceerd tijdens Krokuskriebels. Robby Goovaerts licht toe welke digitale alternatieven Davidsfonds dit werkjaar op poten heeft gezet en Birgit Ampe vertelt over de digitale plannen van de Openbare Bibliotheek Brugge tijdens de komende Erfgoeddag. Schrijf hier in voor deze vorming.
   
 • Hoe zet ik mijn Erfgoedactiviteit(en) digitaal in de kijker? | Dinsdag 23 maart 2021
  I Like Media geeft tips & tricks over digitale communicatie. Schrijf hier in voor deze vorming.
   
 • Hoe organiseer ik een virusveilige Erfgoeddagactiviteit, deel 2 | Donderdag 1 april 2021
  Het COVID Event Risk Model (CERM) biedt enkele handige paramaters die laten zien hoe coronaproof uw Erfgoeddagactiviteit is. Schrijf hier in voor deze vorming.

*Erfgoed in de Praktijk is het gezamenlijk vormingsaanbod van Histories, FARO, Herita, Parcum / Stichting Open Kerken en Davidsfonds. In het kader van een aantal evenementen (Open Monumentendag, Erfgoeddag, Open Kerkenweekend en Nacht van de Geschiedenis) organiseren deze partners al enkele jaren laagdrempelige avondcursussen die de deelnemers aan deze evenementen helpen bij de organisatie van hun activiteiten. 

Foto: figuur uit het campagnebeeld van Erfgoeddag 2021

tine vandezande