Hoe kan Bamm! uw Erfgoeddag versterken?

Een groep kinderen voor het opschrift 'Bamm!'. Foto: Bamm!

Bamm! is een ervaren kunsteducatieve organisatie met bijna 40 jaar expertise op het gebied van kunst en erfgoed. Bamm! is ook een paraplu, waaronder vier merken een breed scala aan activiteiten ontwikkelen. Kinderen en jongeren staan daarbij altijd centraal, net als inspirerende ontmoetingen met kunst en erfgoed. Een ideale partner dus om uw Erfgoeddag onvergetelijk te maken.

Bazart: kunst en erfgoed door de ogen van kinderen

Bazart -  logo
© Bazart

Bazart is een jeugdbeweging waar kinderen op een speelse manier kennismaken met kunst en cultuur. Met kunst en erfgoed als vertrekpunt organiseren ze originele activiteiten over verschillende kunstdisciplines heen. Denk aan boterhammenkunst, muziek bij stomme films of muren bewerken in de stijl van Sol LeWitt. Bazart brengt kunst tot leven, niet alleen in beelden of filmpjes, maar ook door het bezoeken van musea, theaters en bibliotheken.

Hoe kan Bazart uw Erfgoeddag verrijken? Bazart is dé expert in het samenbrengen van spel, kunst en erfgoed. Neem contact op met een Bazart-stad in uw buurt en brainstorm samen over een spelactiviteit voor kinderen op uw locatie tijdens Erfgoeddag. Zo maakt u op een leuke manier jonge bezoekers enthousiast voor uw locatie en zorgt u ervoor dat ze in de toekomst vaker zullen terugkomen.

Bazart is actief in Aalst, Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen en Turnhout. Neem hier contact op met de koepel of uw Bazart-stad.

AmuseeVous: cultuur toegankelijk maken voor jongeren

logo AmuseeVous
AmuseeVous Kotroute © Laïs Van Gestel

AmuseeVous zet zich in om jongeren (16-30 jaar) meer ruimte te geven in de culturele sector. Van drempelverlagende evenementen tot het kritisch doorlichten van organisaties, AmuseeVous werkt op diverse fronten om cultuur toegankelijker en jongerenproof te maken.

Hoe kan AmuseeVous uw Erfgoeddag ondersteunen? AmuseeVous werkt samen met jongeren om unieke tentoonstellingen en evenementen te creëren. Hun team is altijd op zoek naar interessante verhalen en locaties om nieuwe projecten te ontwikkelen. Ze zitten graag met u samen om te kijken hoe uw erfgoedlocatie onderdeel kan worden van hun volgende jongerenproject.

Neem contact op via info@amuseevous.be voor meer informatie

Mooss: kunsteducatie voor iedereen

Mooss logo
Mooss workshop Kempen Kampen © Bert Blondeel

Mooss is gespecialiseerd in kunsteducatie en biedt interactieve en speelse workshops voor kinderen, jongeren en hun begeleiders. Van muziek tot beeldende kunst, Mooss laat hen op een laagdrempelige manier kennismaken met kunst en erfgoed. Met meer dan 130 kant-en-klare workshops of een aanbod op maat, is er altijd een workshop die perfect aansluit bij uw behoeften.

Hoe kan Mooss bijdragen aan uw Erfgoeddag? Mooss biedt kant-en-klare workshops die aansluiten bij het Erfgoeddag-thema 'Game On!'. Ze komen met veel enthousiasme naar uw locatie om kinderen en jongeren te betrekken bij uw erfgoed. Wilt u iets op maat? Mooss denkt graag met u mee.

Meer info vindt u hier, of stuur een mailtje naar info@mooss.org.

Mastiek: bruggen bouwen tussen erfgoed en jongeren

Mastiek Logo
Mastiek familierugzakjes Roger Raveel © Hanne Van Assche

Mastiek zorgt ervoor dat erfgoed op een toegankelijke manier vertaald wordt naar kinderen en jongeren, zowel in gezinsverband als in scholen. Ze creëren educatieve producten en coachen begeleiders om kunst en erfgoed tot leven te brengen voor een jong publiek. Met Mastiek creëert u een beleving die kinderen en jongeren meeneemt in uw erfgoedverhaal.

Hoe kan Mastiek uw Erfgoeddag ondersteunen? Mastiek helpt u om erfgoed toegankelijk te maken voor families en jongere generaties. Of het nu gaat om een familieboekje, Erfgoedklasbak, een zoektocht, een spel, wandeling of iets anders, Mastiek zorgt ervoor dat bezoekers met een blijvende herinnering naar huis gaan. Ze denken graag met u mee in een vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak via info@mastiek.org voor meer informatie. Neem een kijkje op hun portfolio op www.mastiek.org

Erfgoeddag logo

Erfgoeddag 2025 draait om het thema Game on! Of u nu oude volksspelen nieuw leven wilt inblazen, een interactieve tentoonstelling over sportgeschiedenis wilt organiseren, of samen met lokale jeugdverenigingen een doe-activiteit wilt opzetten: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Om u op weg te helpen, bundelden we allerlei inspiratie. Van werkvormen en locaties tot mogelijke partners en inhoudelijke voorbeelden: u vindt het allemaal in ons inspiratieluik


Foto's en logo's: © BAMM - Bazart - AmuseeVous - Mooss - Mastiek / AmuseeVous Kotroute © Laïs Van Gestel / Mooss workshop Kempen Kampen © Bert Blondeel / Mastiek familierugzakjes Roger Raveel © Hanne Van Assche

Seppe Van Pottelbergh