Pimp uw woonkamer met collectiestukken van het Wielermuseum

campagnebeeld 'Museum in de living'

Bent u een wielerfanaat en droomt u er stiekem al jaren van om een origineel wielertruitje van Tom Boonen, Fabio Cancellara of Patrick Sercu aan uw muur te hangen of om uw woonkamer op te smukken met een historische koersfiets of met een schilderij van Laurent Fignon of Jempi Monseré? Dan heeft het Roeselaarse Wielermuseum goed nieuws voor u: het kan nu (voor enkele maanden)! Een mailtje of telefoontje volstaat en u haalt zo een authentiek stukje koers in huis.

Met als slogan 'Museum in de living. Living in a museum' maakt het Wielermuseum van de nood een deugd. Verbouwingswerken nopen immers tot de tijdelijke sluiting van het museum, maar een deel van de collectie wordt in die periode ter beschikking gesteld om door fans in hun eigen huiskamer tentoongesteld te worden. De actie loopt minstens een jaar en het is de bedoeling dat alle collectiestukken die meedoen in die tijd minstens vijf verschillende woonkamers zullen aandoen.

Op de website www.museumindeliving.be vindt u een overzicht van de collectiestukken waaruit u kan kiezen (momenteel 46, maar dat kunnen er nog meer worden) en leest u ook alle praktische info. De formule is zeer eenvoudig: u neemt via e-mail of telefonisch contact op met het Wielermuseum, aanvaardt de bepalingen uit de bruikleenovereenkomst en betaalt 5 euro administratieve kosten. Daarna kan u uw favoriete koersitem gaan afhalen.

Rob Belemans