Maak het lekkerste gebak en win de Taart Trofee van Bokrijk

logo Taart Trofee

Ook dit jaar programmeert het Openluchtmuseum Bokrijk tijdens de zomermaanden weer zijn zondagse Bokrijkdagen. De laatste van de reeks zal op 21 augustus helemaal in het teken staan van het lekkerste gebak.

Amateurbakkers (professionele bakkers of patissiers mogen niet meedoen) kunnen zich inschrijven voor een heuse wedstrijd om de Taart Trofee te winnen. Bent u (of kent u) de vrouw/man die door familie, vrienden en collega's geprezen wordt om haar/zijn waanzinnig lekkere bakspecialiteit, meld u dan samen met uw team aan en ga op 21 augustus de strijd aan met de andere deelnemers. Uw gebak mag traditioneel of innovatief, feestelijk of alledaags, groot of klein zijn. Het kan een fruitvlaai, baklava, Panforte Nero … of iets heel anders zijn. Als 't maar lekker is en zoveel mogelijk met natuurlijke producten wordt bereid.

Om een van de vijftien deelnametickets te bemachtigen, moet u voor 25 juli een korte motivatie (welk gebak wilt u precies maken? Bij welke gelegenheid hoort het? Waarom is het zo lekker?) en een foto of filmpje van het bakproces/-resultaat insturen naar taarttrofee@bokrijk.be. Op 8 augustus worden de deelnemende teams bekendgemaakt. Die verzorgen dan tijdens de laatste Bokrijkdag op 21 augustus elk een feestelijke gebaktafel met proevertjes voor de vak- en de publieksjury en uitleg over hun gebak en de bereidingswijze.

De  professionele jury zal bestaan uit: Dorien Knockaert (food redactrice De Standaard), Kim Leysen (Madame Zsazsa), Mo Lamkoref (patissier MoMade Cupcakes), André Delcart (volkskundige eetcultuur), Mayken Craenen (Alle dagen honger), Beyhan Agirdag (gelijknamige populaire Instagramaccount) en Louie Van Nieuwenborgh (Baked Loui’s). Daarnaast zal er ook een publieksjury zijn. De winnaar van de Taart Trofee mag met het hele team op een dag naar keuze in 2017 een bakworkshop komen volgen over desembroden en brood bakken in een authentieke houtoven. De winnaar van de publieksjury krijgt een gezinsabonnement aangeboden voor het Openluchtmuseum seizoen 2017. Alle info is te vinden op de website van Bokrijk.

Rob Belemans