Minister Schauvliege legt moestuin aan in hartje Brussel als start nieuwe campagne Week van de Smaak 2010

Minister Schauvliege. Foto: Week van de Smaak

Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege plantte op dinsdag 13 april 2010 de eerste zaadjes voor de nieuwe editie van de Week van de Smaak. In de charmante ‘Boerderij van het Maximiliaanpark’ in hartje Brussel dook ze samen met een groep kinderen de moestuin in om groenten te zaaien. Minister Schauvliege wil vanaf deze editie onze eigen geteelde groeten en streekproducten meer in de kijker stellen als deeluitmakend van ons erfgoed.

Wouter Keersmaekers, de nieuwe peter van de Week van de Smaak, liet iedereen voorproeven van wat u met de oogst kan klaarmaken. Zijn interpretaties van rauwe hopscheuten en bloemkool met garnalen zetten de toon voor de komende editie. De kersverse peter daagde Madrileense topchef Paco Roncero uit zijn kookkunsten bot te vieren op schorseneren. Het resultaat van deze uitdaging wordt geproefd op de startdag van de Week van de Smaak op 11 november 2010 in Boechout. Aalst ruilt dit jaar feestmuts voor koksmuts als Stad van de Smaak en eregenodigde Spanje zit mee aan de dis. Het Spaans temperament proef je alvast bij ‘Los Amigos’: Spaanse koks die u kan winnen voor uw smaakactiviteit. Wie tijdens de Week van de Smaak wil koken met eigen oogst, kan terecht op de Moestuinblog: vanaf vandaag het vaste stekje voor ervaren moestuin-rotten én groene blaadjes. Door mee te bloggen en moestuinacties te organiseren maakt u bovendien kans op een moestuinprijs van VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) of één van de Vlaamse topkoks die tijdens de Week van de Smaak op kookmissie gaan.

Kandidaat-deelnemers kunnen gratis een brochure aanvragen via de website van de Week van de Smaak, info@metsmaak.be, +32 (0)2 243 13 50. Inschrijven kan online van 13 april tot 31 mei 2010.

Download het volledige persdossier.

pers
smaakcultuur
week van de smaak
moestuinen
Evenement