CST en musea

Mario Aranda via Pixabay

De afgelopen dagen ontvingen we zeer veel vragen over het Covid Safe Ticket (CST) en het reguliere museumbezoek. Voor alle duidelijkheid: vanaf zaterdag 20 november is het CST invoeren en opvragen voor individuele museumbezoeken nog niet aan de orde. 

De mogelijkheid zal wel gecreëerd worden, maar de modaliteiten moeten vanuit de Vlaamse overheid nog worden bepaald. Vanaf zaterdag 20 november blijft voor de reguliere museumbezoeken voorlopig enkel het mondmasker verplicht en dit vanaf 10 jaar.

Het CST is wel verplicht voor evenementen (o.a. in musea) met meer dan 50 personen en moet gecombineerd worden met mondmaskerplicht. Deze regel gaat in vanaf zaterdag 20 november om 7.00 uur. 

Lokale besturen en gouverneurs kunnen bepaalde afwijkende regionale en lokale voorwaarden of regels opleggen. Informeer u vooraf dus goed over eventuele lokale maatregelen en communiceer duidelijk naar uw bezoekers. De regels per museum of tussen verschillende steden en gemeenten kunnen er voor bezoekers anders uitzien!

Zodra er meer info is wordt deze herwerkt in de sectorgids musea.

Monique Verelst