Blijf aandachtig voor coronapreventie

Foto: Mario Aranda via Pixabay

Corona houdt ons niet langer (volledig) in de ban. Er zijn dus geen specifieke verplichtingen meer om aan te voldoen. Toch kunnen een aantal goede basisregels er nog steeds voor zorgen dat we het virus geen vrij spel geven. 

  • Sanitaire maatregelen hebben hun nut bewezen tijdens de pandemie en kunnen gerust verder toegepast worden. Als organisatie kunt u de bezoeker en werknemers de mogelijkheid blijven geven om hun handen te wassen met water en zeep, of te ontsmetten met alcoholgel. Dit blijft een goede praktijk. Hetzelfde geldt voor de regelmatige reiniging van infrastructuren en van gedeelde contactoppervlaktes (touchscreens etc.).
  • Met een goede crowd control vermijdt u samenscholingen.
  • Blijf ten slotte aandacht hebben voor verluchting en ventilatie van binnenruimten.

Info blijft beschikbaar op de Erfgoedwijzer

Gedurende de covidcrisis verzamelde FARO op een aparte webpagina alle informatie over de maatregelen ter bestrijding van de coronapandemie. We verwezen naar diverse sectorgidsen, protocollen, aanbevelingen en websites die relevant zijn voor erfgoedwerkers en de brede cultureel-erfgoedsector (roerend en immaterieel erfgoed). Daarnaast organiseerden we ook zelf een aantal initiatieven, bedoeld om informatie te delen met de erfgoedsector.

Die informatie bundelen we nu in een Erfgoedwijzer-dossier, zodat de informatie, ook relevant in niet-coronatijden, beschikbaar blijft. 

Alle info kunt u terugvinden via deze link naar het themadossier op de Erfgoedwijzer.

Monique Verelst
corona