#WomenInCulture tijdens Museum Week

WomenInCulture tijdens MuseumWeek2019

Vandaag gaat een nieuwe editie van Museum Week van start. Deze themaweek kent zijn oorsprong in Frankrijk en wordt mee georganiseerd door UNESCO. Zeven dagen lang worden culturele instellingen wereldwijd aangespoord hun digitale communicatie over een andere boeg te gooien. Gun uw publiek een blik achter de schermen, zet minder gekende collectiestukken in de kijker, geef het woord aan bezoekers of initieer een #askacurator moment.

7 dagen, 7 thema's, 7 hashtags

Dit jaar ligt de focus op thema's zoals verkenning, fotografie en spel maar ook op de rol van vrouwen in cultuur. #WomenInCulture vormt hiermee het start- en hoogtepunt van intussen de zesde editie. Museum Week valt dit jaar ook samen met de Internationale Museumdag op 18 mei.

  • Maandag 13 mei: #WomenInCulture
  • Dinsdag 14 mei: #SecretsMW
  • Woensdag 15 mei: #PlayMW
  • Donderdag 16 mei: #RainbowMW
  • Vrijdag 17 mei: #ExploreMW
  • Zaterdag 18 mei: #PhotoMW
  • Zondag 19 mei: #FriendsMW

#WomenInCulture

#womeninculture MuseumWeek2019

Bijzonder dit jaar is de #WomenInCulture-beweging. Het initiatief sluit aan bij een wereldwijde viering van en steun aan de positie van vrouwen in cultuur gisteren, vandaag en morgen. Het initiatief wordt ondersteund door de Fondation Chanel, UNESCO en de New York Times.

Weet u niet goed hoe aan te sluiten? Museum Week stelt hier zelf een aantal mogelijkheden voor om als vrouw of vanuit uw werkplek deel te nemen. Bekijk hier alvast de statements van een aantal vooraanstaande vrouwen uit de sector.

Zin in?

Wie officieel wil deelnemen kan zich hier registreren, maar aarzel vooral niet om Museum Week te gebruiken als aanleiding om uw communicatie over een andere boeg te gooien. #MuseumWeek2019 kan een geweldige tool zijn voor museummedewerkers om een week lang ideeën te testen én inspiratie op te doen bij collega's. 

Neemt u zelf deel? Verspreid dan zeker uw initiatieven ook via de Erfgoed en Sociale Media Facebookgroep. Of deel er uw vragen, twijfels en succesverhalen. Wij zijn alvast benieuwd naar wat er de komende dagen te ontdekken valt.

De FARO-collega's stellen u in het kader van #WomenInCulture graag nog even hun favoriete vrouwen uit de geschiedenis voor.

Michelle Van Meerhaeghe