Week van de Vrijwilliger bij FARO

Vrijwilligerswerk bij FARO - Fien Cornelis (c) FARO

De coördinatie Erfgoeddag mag voor de komende Erfgoeddag-editie rekenen op de ondersteuning van Fien Cornelis. Als vrijwilligster zal zij zich de komende maanden mee inzetten om er een geweldige Erfgoeddag van te maken. Zoals u al eerder kon lezen op de FARO-blog, viert Vlaanderen momenteel de Week van de Vrijwilliger. Fien stelt zich dan ook met plezier even aan u voor. Leest u mee?

Toeval of niet, het is tijdens deze Week van de Vrijwilliger dat ik als vrijwilliger verwelkomd word bij FARO. Na het afscheid van mijn vorige job in de cultuursector, klopte ik onlangs bij FARO aan met de vraag of men ondersteuning kon gebruiken bij de organisatie van Erfgoeddag. Er volgde een kennismakingsgesprek en kort daarna mocht ik beginnen.

Er zijn veel voordelen om als vrijwilliger aan de slag te gaan, zeker als je je passie erin kwijt kan. Voor mij is dat erfgoed, en bij FARO kan ik me daar volledig in laten gaan. Naast het inhoudelijke aspect, geeft het vrijwilligerswerk me ook de kans contacten op te bouwen, ervaring op te doen en hier en daar een lezing mee te pikken. 

Als vrijwilliger leer je snel nieuwe mensen en plekken kennen en krijg je de kans je belangeloos in te zetten voor een zelfgekozen doel. Je kan doen wat je graag doet waardoor je er ook plezier aan beleeft. Werken als vrijwilliger brengt heel vaak een grote vrijheid in planning en werkmethode met zich mee, en geeft je de kans je persoonlijk te verrijken. Als kers op de taart word je doorgaans enorm gewaardeerd voor je inzet. Je hoort en leest het overal: vrijwilligers zijn erg belangrijk in onze samenleving.

Ik wens iedereen een boeiend vrijwilligersavontuur toe, want het is de moeite waard!

Foto: (c) FARO
Tekst: Fien Cornelis

Michelle Van Meerhaeghe