Open Monumentendag zet in op duurzaamheid

Imkers en hun bijenvolken. Levend erfgoed in het MOT © het MOT, Grimbergen, 2021

Op zondag 11 september kunt u al voor de 34e keer bekend en minder bekend onroerend erfgoed ontdekken tijdens Open Monumentendag. Sinds enkele jaren zet Open Monumentendag in op de Europese erfgoedthema’s. Dit jaar is dat duurzaamheid. Het volledige progamma kunt u verkennen op openmonumentendag.be.

Beestig erfgoed, ook op Open Monumentendag

Wilt u stilaan al wat inspiratie beginnen sprokkelen voor uw Erfgoeddagactiviteit in 2023? Met als thema 'Beestig!' focussen we dan op alles wat met dierlijk erfgoed te maken heeft. We selecteerden enkele activiteiten die al een proevertje kunnen bieden:

Wat is het verschil tussen Erfgoeddag en Open Monumentendag?

Open Monumentendag, op de tweede zondag van september, focust op het onroerend erfgoed. Erfgoeddag zet het roerend en immaterieel erfgoed in de kijker en vindt plaats op de eerste zondag na de paasvakantie. In 2023 is dat op 23 april. Dan draagt Erfgoeddag als thema 'Beestig!'. Activiteiten tussen 17 en 28 april, tijdens de Erfgoedweek, richten zich op scholen. Alle info leest u vanaf midden september op faro.be/erfgoeddag. Op dat moment verschijnt ook de inspiratiebrochure. Daarin reiken we u heel wat tips aan voor het uitwerken van een beestige activiteit.

Foto cover: Imkers en hun bijenvolken. Levend erfgoed in het MOT © het MOT, Grimbergen, 2021 

Michelle Van Meerhaeghe