Donkere boekentips

Foto: Bessi via Pixabay

We associëren De Nacht, het thema van Erfgoeddag 2020 en 2021, vaak met feesten, vieren en gezellig samenzijn. Maar de nacht is zoveel meer. Speciaal voor de gelegenheid dook het FARO-team in de rijk gestoffeerde FARO-bibliotheek. We brengen u enkele extra griezelige, donkere en spannende boekentips om de vakantie goed in te zetten.

Witte en zwarte magie

Zwarte magie op erfgoeddag

Heksen en de nacht: twee handen op één buik. Blader door een selectie publicaties over heksen, moderne magie, rituele planten, heksenbijgeloof en zelfs exorcisme. Of ga helemaal donker en kies voor De zwarte gids voor BelgiëBekijk hier de volledige selectie.

Misdaad en straf

misdaad en straf op Erfgoeddag

Met boeken over diefstal in archieven, publicaties over roversbenden in Vlaanderen en een heus boek over de geschiedenis van gif en vergiftigen, valt er in de FARO-bibliotheek heel wat te ontdekken over misdaad in de nacht. Bekijk hier de selectie.

Licht en donker

licht en donker op erfgoeddag

Millennialang werd het ritme van het leven volledig bepaald door de afwisseling tussen dag en nacht. Laat u inspireren door thema’s uit de schilderkunst of experimenteer met licht en donker in de scenografie van uw tentoonstelling. Bekijk hier een selectie boekentips over dit onderwerp.

Deze boekentips vormen slechts een kleine greep uit de rijke FARO-bibliotheek. U vindt het volledige aanbod via de bibliotheekcatalogus Limo. Alle boeken kunnen uitgeleend worden in de FARO-bibliotheek. De bibliotheek kan na afspraak bezocht worden op dinsdag en vrijdag, van 8.30 tot 16.30 uur. Een afspraak maken kan eenvoudig via bibliotheek@faro.be of 02 213 10 60. 

Campagnbeeld Erfgoeddag 2020

Erfgoeddag viert haar 20e verjaardag met het thema 'De Nacht'. Download de inspiratiebrochure en start nu al met dromen over een feestelijke editie.

Foto cover: Bessie via Pixabay
Foto's literatuurtips: illustraties uit campagnebeeld Erfgoeddag 2020 (c) FARO door Ilse Hermans

Michelle Van Meerhaeghe