Deel uw mooiste Erfgoeddagherinneringen!

Deel uw mooiste Erfgoeddagherinneringen met ons - Erfgoeddag 2021

In 2021 blaast Erfgoeddag twintig kaarsjes uit. Tijd dus voor een feestje, én een terugblik. Want twintig edities, dat zijn twintig gevarieerde thema’s, honderden ontmoetingen, tientallen samenwerkingen en ontelbare lessen en ervaringen.   

Omdat Erfgoeddag niet hetzelfde zou zijn zonder de enthousiaste inzet van organisaties zoals de uwe, gaan we dit najaar op zoek naar uw verhalen, herinneringen en belevenissen uit de voorbije twintig edities.     

Sectorwedstrijd 20 edities, 20 thema's

  • Herinnert u zich nog de thema’s Zorg, Armoe troef?, Op reis, Rituelen, Helden of Hoe maakt u het?
  • Koestert u een bijzondere herinnering aan een object, archiefstuk of ritueel dat de voorbije jaren bijzondere aandacht kreeg tijdens het evenement?
  • Bij welk thema schoot een duurzame samenwerking wortel?
  • Welke activiteit kende het meeste succes?
  • En welke editie zorgde voor een ontroerend, hilarisch of memorabel moment?   

Duik in uw geheugen, ga samen met collega’s en vrijwilligers op zoek naar uw mooiste herinneringen. Koppel dit aan een sprekend beeld: een foto of illustratie van hetgeen dit verhaal illustreert én versterkt. Uit de inzendingen van beelden en teksten selecteert een jury twintig inzendingen, d.w.z. één per editie. 

Die verhalen worden een heel voorjaar lang meegenomen in de communicatiecampagne van Erfgoeddag. In kranten en weekbladen, op websites en in e-zines brengen we uw verhaal voor het voetlicht. Lezers en surfers kunnen vervolgens hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Hoe neemt u deel?   

  1. Ga na aan welke edities van Erfgoeddag u deelnam. 
  2. Ga samen na welk beeld het beste vat waar elk van deze edities voor stond, en probeer er een passend verhaal bij te schrijven.  
  3. Eens u dat scherp heeft: vul voor 15 januari het deelnameformulier in. Verwijs in uw antwoord duidelijk naar een welbepaald thema en editie en zorg voor een heldere toelichting. U kunt dus tot 20 verhalen inzenden.   

Als u de kleine lettertjes van deze wedstrijd wil lezen, kan dat uiteraard. Het wedstrijdreglement vindt u hier. Heeft u moeite om u te herinneren welke edities er in het verleden waren, en wanneer? Hier vindt u een overzicht. Veel succes!

Campagnebeeld Erfgoeddag 2021

In 2021 vieren we de 20e editie van Erfgoeddag. We voorzien een feestweekend op 24 en 25 april 2021, helemaal in het teken van ‘De Nacht’. Activiteiten aanmelden of opnieuw indienen kan tot en met maandag 18 januari 2021 via inschrijven.erfgoeddag.be.

Foto cover: fragment uit campagnebeeld Erfgoeddag 2021 door Ilse Hermans © FARO

Michelle Van Meerhaeghe