Dansen bij een erfgoedlocatie

Still uit dansfilm Liberandum

Erfgoeddag en Dag van de Dans vonden dit jaar allebei plaats in het weekend van 24 en 25 april: meteen een mooie gelegenheid om een samenwerking op poten te zetten. Het doel? Een dansproject op een bijzondere erfgoedlocatie. Komende zaterdag, op 26 juni, wordt het resultaat van dit project digitaal voorgesteld. Van harte welkom!

Jongeren, dans en erfgoed: een fijne match

Cie. Woest is een danstheatergezelschap dat zich graag laat inspireren door een specifieke locatie. Telkens gaan de dansers op zoek naar de interactie tussen hun lichamen, de locatie en het publiek. Vanuit die gedachte ging Cie. Woest in de week voor Erfgoeddag/Dag van de Dans aan de slag met vier jongeren met weinig of geen danservaring. Samen schaarden ze zich volledig achter deze professionele productie, een coproductie van Cie Woest en Erfgoeddag, Dag van de DansCultuurcentrum Hasselt en Stad Hasselt.

De op dat moment geldende coronamaatregelen zorgden ervoor dat het project een andere vorm aannam dan gepland. Fysieke voorstellingen konden niet, waardoor de dansers noodgedwongen overschakelden naar een dansfilm in het begijnhof van Hasselt. Cie. Woest verdiepte zich in de rijke geschiedenis van de locatie en de stad. De jongeren gingen op zoek naar een fysieke taal en vertrokken daarvoor vanuit zichzelf. Ze onderzochten hun connectie met en verhouding tot de locatie en haar geschiedenis. Het verhaal, de locatie en het lichaam versmelten met elkaar en vertellen samen een nieuw verhaal.

Première dansfilm 'Liberandum'

Het resultaat van deze week intensief samenwerken werd de dansfilm Liberandum. U bent van harte uitgenodigd op de digitale première, zaterdag 26 juni om 20.00 uur.

Foto: still uit dansfilm Liberandum

Michelle Van Meerhaeghe