Beleef een actieve én digitale Open Monumentendag

Tour ErfgoedApp 'Ontdek het Kasteel van Poeke'

Dit weekend stellen heel wat erfgoedlocaties hun deuren open voor de jaarlijkse Open Monumentendag. Dat die dag er helemaal anders zal uitzien dan gewoonlijk, hoeft intussen geen duiding meer. Heel wat organisatoren zetten de afgelopen weken hun beste beentje voor om u veilig te kunnen ontvangen. Zo werden er deze editie bijzonder veel initatiatieven met de ErfgoedApp uitgewerkt. Wandelt of fietst u mee:

... langs scholen?

... langs kastelen?

... langs het industrieel verleden?

... langs het religieus verleden?

... langs het oorlogsverleden?

Ontdek hier alle ErfgoedApp tours tijdens Open Monumentendag, of snuister hier door het volledige programma.

ErfgoedApp logo

Geen klassieke audiotours met de ErfgoedApp. Videomateriaal, audiofragmenten, doevragen en augmented reality zorgen voor een uniek erfgoedbezoek. Laat u onderdompelen in een eeuwenoud ambacht, maak kennis met een lokale held, herontdek sporterfgoed of waag u met de hele familie aan een spel. ErfgoedApp gratis downloaden

Wat is het verschil tussen Erfgoeddag en Open Monumentendag?

Open Monumentendag, op de tweede zondag van september, focust op het onroerend erfgoed. Erfgoeddag zet het roerend en immaterieel erfgoed in de kijker en vindt plaats op de eerste zondag na de paasvakantie. In 2021 is dat het weekend van 24 en 25 april. Het thema van de 20e editie is dan 'De Nacht'.

Foto cover: ErfgoedApp tour 'Ontdek het Kasteel van Poeke'

Michelle Van Meerhaeghe