Beleef de Archeologiedagen, thuis of op locatie

Archeologiedagen in Ename

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. De bodem zit immers vol met verhalen die verteld willen worden. Komend weekend vinden daarom voor de derde keer de Archeologiedagen plaats. Op heel wat plaatsen in Vlaanderen beleeft u archeologie op een speelse en avontuurlijke manier. 77 organisatoren maakten voor u heel wat inspanningen om een veilig evenement op touw te zetten. Vandaag stellen we graag een aantal mooie initiatieven aan u voor.

Archeologie thuis beleven

Geen tijd om op locatie te gaan, of houdt u het liever zo veilig mogelijk? Verschillende organisatoren werkten een activiteit uit die u thuis kunt meemaken. Graaf bijvoorbeeld koekjes op als een echte archeoloog, of leer middeleeuwse streetfood maken.

Archeologie beleven op afspraak

Door te werken met reservaties, kunnen risico's beperkt worden. Zo kunt u in de sporen treden van de beroemde 'Slagen bij Neerwinden', ontdekt u wat Romeincraft is in Tienen of gaat u op de koffie bij een archeoloog in Maaseik.

Archeologie met kinderen

Maison Slash, het digitale platform voor hippe ouders met weinig tijd, stuurde al een aantal slashparents op stap om erfgoedsites te testen.

Zoek in het programma naar het logo van Vlieg voor meer kindvriendelijke activiteiten. Trek er dus op uit voor een ontspannende fiets- of wandeltocht, ga zelf aan de slag met de metaaldetector, duik de keuken in met een foodarcheoloog of grasduin door een tentoonstelling. 

Foto: Archeologiedagen in Ename

Michelle Van Meerhaeghe