Studio DIVA organiseert masterclass drijf- en ciseleertechnieken

Atelier van DIVA © DIVA

Studio Diva, het atelier voor juwelen en edelsmeedkunst in museum DIVA organiseert vanaf zaterdag 31 oktober een vijfdaagse masterclass drijf- en ciseleertechnieken. Daarin deelt edelsmid Patrick Storme zijn kennis en expertise over deze bijzondere techniek.

De masterclass gaat theoretisch dieper in op o.a. het vervaardigen en het gebruik van ponssoorten en de structuur van het metaal waarmee gewerkt wordt. Begrippen als vervorming, hardheid, uitgloeien en korrelgrootte komen aan bod. Deelnemers steken ook zelf de handen uit de mouwen in een reeks oefeningen die de theorie aan de praktijk koppelen. De opdrachten worden aangepast aan de profielen van de geselecteerde kandidaten.

Bent u een professionele zilver- en goudsmid, juweelontwerper of gemotiveerde student? Dan is deze masterclass iets voor u. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze over voldoende technische vaardigheden beschikken, aantoonbare noties hebben van ciseleren en eveneens eigen materiaal ter beschikking hebben (pekbol, hamer(s) en ponsen).

Hoe inschrijven?          

Er is slechts plaats voor zes kandidaten. Daarom wordt er gevraagd om uw motivatie mee door te sturen wanneer u zich kandidaat stelt voor deze masterclass. Interesse? Ga voor 28 september 2020 naar de website van DIVA en vul het aanvraagformulier in.

Foto: Atelier van DIVA © DIVA

Julie Lambrechts