Internationale conferentie focust op impact van binnenluchtkwaliteit op erfgoedobjecten

Foto: Dimitris Vetsikas via Pixabay

Van maandag 30 maart tot woensdag 1 april 2020 organiseert de afdeling Conservatie-Restauratie van de Universiteit Antwerpen de veertiende editie van Indoor Air Quality in Heritage and Historic Environments. De internationale conferentie vindt plaats in het historisch centrum van Antwerpen.

De conferentie focust op de impact van de binnenluchtkwaliteit op erfgoedobjecten en op nieuwe trends in de monitoring van luchtvervuiling. Diverse sprekers bespreken een resem uitdagende problemen in verband met de bewaaromgevingscondities van erfgoedobjecten en geven inzicht in de risiconiveaus voor collecties, materiaalemissies en renovatie van gebouwen als een mitigerende of matigende actie. Daarnaast komen diverse praktijkcases aan bod uit musea en archieven. Tussen de sprekers vinden we onder meer ook enkele 'grote namen' zoals David Thickett en Jean Tétreault.

Dit driedaagse evenement is zonder twijfel een uitgelezen kans om samen met een internationaal publiek van erfgoedwerkers, archeologen, wetenschappers, studenten en andere specialisten ideeën uit te wisselen. 

Vroege inschrijving met korting is mogelijk tot 30 januari. Het volledige programma vindt u online op de website van de Universiteit Antwerpen. Zonder twijfel de moeite waard!

Foto: Dimitris Vetsikas via Pixabay

Julie Lambrechts