Inspiratiedag inventariseren en waarderen archieven

Klankbordgroep waardering oktober 2022

Werkt u als erfgoedmedewerker in een archief, erfgoedbibliotheek of museum en hebt u interesse in het waarderen van archiefmateriaal? Kom op donderdag 27 april naar Mu.ZEE en laat u inspireren!

Willy Van den Bussche

Sinds augustus 2021 loopt in het Provinciaal Archief West-Vlaanderen een cultureel-erfgoedproject over het inventariseren en waarderen van de archieven van het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst - Provinciaal Museum Constant Permeke en van museumdirecteur/curator Willy Van den Bussche. Wat komt er allemaal kijken bij zo’n inventarisatie- en waarderingsproject? Welke kennis kan hierover uitgewisseld worden?

Het Provinciaal Archief West-Vlaanderen, FARO en Mu.ZEE organiseren hierover een studiedag op 27 april 2023 i.s.m. Archiefpunt, Centrum Kunstarchieven Vlaanderen (CKV), Centrum voor Vrijzinnige en Academische Archieven (CAVA), KU Leuven, LUCA School of Arts, Letterenhuis en UGent/Onderzoeksgroep KB45.

Programma

  • Joëlle Depoverer en Isabelle Verheire van het Provinciaal Archief West-Vlaanderen lichten het project over het PMMK en Willy Van den Bussche toe.
  • Daarna volgen er presentaties met Q&A over het inventariseren van kunstgerelateerde archieven. Welke specifieke aandachtspunten zijn er in vergelijking met andere persoons- of verenigingsarchieven?
  • Tijdens de lunch is een vrij/geleid bezoek aan Mu.ZEE mogelijk.
  • Nadien volgt een panelgesprek over het waarderen van archieven. Wat kunnen we leren uit reeds afgeronde waarderingstrajecten?

Het gedetailleerde programma vindt u hier. Inschrijven is mogelijk tot 21 april 2023.

Jelena Dobbels
waarderen
waarderingstraject
waardering cultureel erfgoed
Inventarisatie
archieven
Conferentie
Evenement
Lezing of presentatie
Studiedag