Bouw mee bruggen tussen universitaire PhD's en de erfgoedsector

Afgestudeerd! Foto: Clay Banks via Unsplash

De vijf Vlaamse universiteiten brengen u graag in contact met het hoogopgeleide talent - lokaal en internationaal - dat zich binnen hun muren bevindt. Dat doen ze via een nieuw jobplatform en een korte enquête.

Eén jobplatform, breed bereik

Vacatures voor talent met een onderzoeksachtergrond kunt u gratis posten op PhD Talent Pool Flanders, een speciaal ontworpen jobplatform op JobTeaser. Via dit kanaal bereikt u potentiële PhD- en postdoc-kandidaten en graduates met werkervaring verbonden aan de UGent, KU Leuven, VUB, UAntwerpen en UHasselt.

Heeft u op dit moment geen openstaande vacatures? Maak dan toch al een bedrijfsprofiel aan. Zo zet u uw organisatie of bedrijf alvast op de radar.

Signaleer uw noden in een enquête

Maar er is meer, want de universiteiten willen ook bouwen aan een duurzame relatie met het werkveld. Daarom willen ze uw noden en wensen met betrekking tot toptalent beter begrijpen, en vernemen ze graag hoe zij PhD-kandidaten en postdocs beter en sneller inzetbaar kunnen maken op de werkvloer.

Daarom lanceren ze een enquête die peilt naar de talent-gerelateerde thema's waarover u met de universiteiten in debat zou willen gaan, en waarbij samenwerking een verschil kan maken. De enquête peilt ook naar uw bereidheid om deel te nemen (van vrijblijvend en occasioneel tot sterk geëngageerd) aan de meetings van een Stakeholder Engagement Panel (SEP) waarin de door u geïdentificeerde thema’s zullen worden opgenomen. 

Foto: Clay Banks via Unsplash

Jacqueline van Leeuwen