Nieuw digitaal platform voor kinderen

Wat is kunst - platform voor kinderen © The Phoebus Foundation

Op een speelse manier maken kinderen via de nieuwe website Wat is kunst? kennis met alle mogelijke aspecten van kunst. Ook leerkrachten vinden er inspiratie en lessuggesties.

Komische vlogs

Wat is kunst? (WIK) is een interactief online kunstplatform voor kinderen tussen acht en twaalf jaar. Het initiatief van kunststichting The Phoebus Foundation wil kinderen laten leren, reflecteren, spelen en experimenteren over en met kunst.

Aan de hand van verschillende komische vlogs waarin kunstzinnige vragen centraal staan, nemen presentator Leonard, bekend van Ketnet, en zijn virtuele assistent JOS, met de stem van Clara Cleymans, de kinderen mee op kunstavontuur. De afleveringen van Wat is kunst? beantwoorden verschillende vragen zoals: 'Hoe word je een bekend kunstenaar?' en 'Wat is het verschil tussen een galerij, expo en museum?'.

Bovendien biedt het platform ook een interactieve kunstgalerij aan met audioguides, creatieve games en meerdere DIY-video’s om kinderen artistiek te stimuleren. "The Phoebus Foundation wil kinderen, tenslotte de museumbezoekers van de toekomst, via het nieuwe WIK-platform op een grappige en inspirerende manier laten kennismaken met alles wat cultuur is", zo stelt dr. Katharina Van Cauteren, stafchef van The Phoebus Foundation.

www.watiskunst.be

Ook voor leerkrachten

Wat is kunst? kan ook gebruikt worden in de klas. Leerkrachten vinden op het online platform inspiratie en kant-en-klare lessuggesties voor de tweede en derde graad basisonderwijs. De focus ligt op actieve kunstbeleving: kijken, ontdekken, spelen en doen. Meer uitleg over de lessuggesties vindt u hier.

Foto: 'Wat is kunst?' © The Phoebus Foundation

Henrike Radermacher