Samenwerking private verzamelaars en publieke cultureel-erfgoedorganisaties: symposium

Trappenhuis. Foto: Thomas Müller via Pixabay

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media nodigt u uit op het symposium Samenwerking tussen private verzamelaars en publieke culturele erfgoedorganisaties in Vlaanderen. Het evenement vindt plaats op woensdagvoormiddag 23 november op de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen.

Privéverzamelaars nemen wereldwijd steeds meer het initiatief om hun presentatieruimtes open te stellen. Op die manier krijgen ze een belangrijke positie in het publieke tooncircuit. Tegelijkertijd is er een toenemende belangstelling voor samenwerking tussen publieke actoren en private verzamelaars. Zo rijzen belangrijke vragen. Welke partnerschappen bestaan al? Wat zijn de noden? Hoe kunnen samenwerkingsmodellen verder ontwikkeld worden? 

In 2021-2022 voerde het Kenniscentrum Cultuurmanagement en Cultuurbeleid van de Universiteit Antwerpen, in opdracht van het Departement Cultuur, Jeugd en Media, hierover een onderzoek. Op het symposium stellen de partners de resultaten van het onderzoek voor. Met de inbreng van verschillende deskundigen wordt geprobeerd tot nieuwe inzichten te komen.

Meer informatie over het programma vindt u op de website van het Departement CJM, waar u zich ook kunt inschrijven.

Foto: Thomas Müller via Pixabay

faro