Rob Belemans wordt directeur Kunst & Erfgoed bij de KU Leuven

Op 1 november 2016 stapte Rob Belemans, jarenlang stafmedewerker van FARO (en voordien VCV), over naar een nieuwe functie als directeur van de Dienst Kunst & Erfgoed van de Katholieke Universiteit Leuven.

De nieuw opgerichte dienst Kunst en Erfgoed behoort tot de rectorale diensten en omvat volgende eenheden: het Universiteitsarchief, het Kunstpatrimonium, de Wetenschappelijke Collecties, de Cultuurwerking verbonden met de erfgoedvalorisatie en het Cultureel Loket van de universiteitsbibliotheek aan het Ladeuzeplein. De Dienst Kunst & Erfgoed organiseert een waaier van tentoonstellingen, culturele evenementen en toeristische bezoeken. De KU Leuven wil deze activiteiten uitbreiden en versterken in het kader van het algemene cultuur- en erfgoedbeleid van de universiteit. FARO wenst Rob van harte succes toe in zijn nieuwe job.

Met Robs vertrek wordt Roel Daenen de nieuwe hoofdredacteur van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed. Hij is coördinator communicatie, pers en partnerships bij het steunpunt.

faro