Presentaties infonamiddag CIP-programma

Via het Kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (CIP) voorziet de Europese Commissie gedurende de periode 2007-2013 een budget voor projecten in het kader van Europeana. Dit initiatief van de Europese Gemeenschap werd in een eerste vorm op 20 november 2008 officieel voorgesteld en wil alle Europese burgers integraal toegang verlenen tot een brede digitale etalage van Europese cultuur. Via de website Europeana kunnen momenteel vier miljoen objecten zoals archiefdocumenten, schilderijen, boeken, kaarten, opnames, foto’s, en films van nationale bibliotheken en culturele instellingen uit de 27 lidstaten van de Europese Unie geraadpleegd worden.

Europeana wenst nieuwe wegen te openen om het Europese erfgoed te leren kennen: iedereen die geïnteresseerd is in literatuur, kunst, wetenschap, politiek, geschiedenis, architectuur, muziek of film krijgt voortaan gratis en snel toegang tot de grootste Europese collecties en meesterwerken in één virtuele bibliotheek door middel van een webportaal dat beschikbaar is in alle EU-talen. Het tweede thema binnen het CIP-ICT-PSP programma richt zich specifiek op ‘digital libraries’.

Op 9 maart vond er bij FARO een infonamiddag plaats die specifiek inging op de mogelijkheden die dit thema. De presentaties kan u hieronder bekijken:

 

faro
CIP-programma
overzicht
Lezing of presentatie