Organiseert u ook een activiteit op Dag van de Trage Weg 2018?

Dag van de Trage Weg 2018

Met het jaarlijks campagneweekend Dag van de Trage Weg zetten duizenden wandelaars, fietsers en ruiters in heel Vlaanderen trage wegen in de kijker. Ze benadrukken het belang ervan voor veilige, gezonde en aangename verplaatsingen, vaak ook korter en sneller. Bovendien ontdekken we langs trage wegen de karakteristieke landschappen, erfgoedwaarden en cultuur van ons land.

Alle erfgoedverenigingen en -liefhebbers kunnen een activiteit organiseren tijdens het weekend van 20-21 oktober: een verhalennamiddag, een wijk- of patrimoniumwandeling, heropening van een oude kerkwegel, plaatsing van naambordjes, verkenning van een smokkelroute, een expo, enz. Alle soorten activiteiten op, langs en over trage wegen zijn mogelijk. Door deelname aan Dag van de Trage Weg geeft u bovendien uw gemeentebestuur het signaal dat trage wegen belangrijk zijn.

Doe mee en verken tal van charmante paadjes, doorsteekjes of fietsroutes in uw buurt. Laat u inspireren op www.dagvandetrageweg.be, organiseer een van de vele activiteiten in Vlaanderen en reken op ondersteuning en bekendmaking door Trage Wegen vzw.

Vragen? Neem contact op via info@dagvandetrageweg.be of 09 331 59 26.

Faro