Leergang Linc Lage Landen zoekt nieuwe ambitieuze culturele leiders

Foto: Mukund Nair via Unsplash

In oktober 2020 start een nieuwe leergang van het programma LinC Lage Landen (Leiderschap in Cultuur). Dit unieke Vlaams-Nederlandse programma bouwt aan een nieuwe generatie ambitieuze culturele leiders die:

 • hun stempel willen drukken op de toekomst van hun sector in deze turbulente tijden;
 • vanuit een brede visie en strategisch vermogen leiding kunnen geven aan hun organisatie of activiteiten;
 • zich kunnen beroepen op kennis van zaken over veranderende perspectieven op kunst en cultuur, nieuwe organisatiemodellen kunnen toepassen en weten hoe ze best practices uit andere sectoren kunnen vertalen naar hun eigen sector;
 • samen met anderen willen onderzoeken hoe we nieuwe verbindingen kunnen leggen tussen instellingen, disciplines, cultuur en samenleving en samen kunnen werken aan een vitale, slagvaardige en financieel gezonde sector, zelfs in tijd van crisis.

Over LinC

LinC staat voor actiegericht leren. Als deelnemer gaat u zelf aan de slag met de informatie die u krijgt aangereikt. LinC Lage Landen daagt u uit om te reflecteren op uw persoonlijke leiderschapskwaliteiten, te experimenteren met nieuwe vormen en ideeën en de verbinding te leggen met uw dagelijkse werkzaamheden en ambities.

Dit Vlaams-Nederlandse programma is een initiatief van Antwerp Management School, Universiteit Antwerpen en de Universiteit Utrecht. 

Over het programma

Het programma LinC Lage Landen is een intensieve deeltijdse opleiding en duurt een academisch jaar (oktober 2020 – september 2021). Van deelnemers wordt verwacht dat zij op toonaangevende posities werkzaam zijn, minimaal vijf jaar relevante werkervaring meenemen en over een sterke motivatie beschikken. 

In deze editie van LinC Lage Landen is er plaats voor twintig deelnemers: tien uit Vlaanderen, tien uit Nederland. Uitwisseling van kennis en samenwerking met andere deelnemers zijn van groot belang. De organisatoren streven daarom naar een in alle opzichten diverse groep. 

   Meer weten?

   Op de website van Antwerp Management School vindt u meer informatie over het programma. Wilt u deelnemen? Bezorg dan uw cv en motivatie voor 15 juni 2020 via joke.schrauwen@uantwerpen.be. Kandidaten uit Nederland kunnen zich aanmelden via deze link.

   Foto: Mukund Nair via Unsplash

   Faro