Jonge ambachtslieden gaan internationaal

Ambacht. Foto: Angelina Litvin via Unsplash

Acht jonge ambachtslieden in erfgoedberoepen verdedigen hun vak van 6 tot 10 januari 2021 in het Oostenrijkse Graz op Euroskills 2020, het 'Europees kampioenschap voor ambachtslieden'. Ze doen dat samen met zo'n 500 andere jongeren uit 28 landen.

Om hen optimaal voor te bereiden op de wedstrijd krijgen ze de komende maanden technische en mentale coaching van het Platform voor Opleiding en Talent van de Koning Boudewijnstichting. De acht jonge professionals zijn gespecialiseerd in steenhouwen, plafonnering/fineerwerk, verf en decoratie, park- en tuinaanleg, meubelwerk, metselwerk en schrijnwerk.

Oproep

Het Platform voor Opleiding en Talent werd binnen de Koning Boudewijnstichting opgericht door Sofina en de nakomelingen van Gustave Boël. Het concentreert zich op opleiding en vorming, om het ontdekken en stimuleren van jong talent te ondersteunen.

Jaarlijks lanceert het platform een kandidatuuroproep om de opleiding van Belgische vaklieden te ondersteunen en hen de kans te geven zich verder te ontwikkelen bij de beste professionals van hun discipline. Bent u tussen de 20 en 35 jaar en bent u actief in een erfgoedberoep? Dan kunt u nog tot 26 augustus 2020 uw kandidatuurdossier indienen.

Foto: Angelina Litvin via Unsplash
Bron: Koning Boudewijnstichting

Faro