Het Groot Onderhoud gaat niet door

Afbeelding van Gabriele Lässer via Pixabay

Op dinsdag 31 mei plannen de overheidsvakbonden een nationale actiedag in alle openbare diensten. Er zijn ook stakingen aangekondigd bij het spoor en in het onderwijs. Daarom heeft FARO beslist om het Groot Onderhoud op diezelfde dag noodgedwongen te annuleren.  

We nemen deze beslissing omdat we de impact van de aangekondigde stakingen niet kunnen inschatten. Het Groot Onderhoud moet immers in de allerbeste omstandigheden kunnen plaatsvinden, gelet op de grondige voorbereiding en de zorg waarmee we de deelnemers willen ontvangen. En die kunnen we in deze omstandigheden niet garanderen. We willen u, alle andere deelnemers, de sprekers en partners alle mogelijke hinder besparen die de stakingen met zich kunnen meebrengen. 

U herinnert zich vast nog dat we in november vorig jaar het Groot Onderhoud al eens moesten uitstellen, toen omwille van de coronapandemie. Het is dus doodjammer dat we het evenement een tweede keer moeten annuleren. Het is immers geen optie om een netwerkevenement zoals het Groot Onderhoud, gericht op ontmoeting en uitwisseling, in deze omstandigheden te organiseren.  

De band met het onderwijs aanhalen 

Deze editie stond in het teken van Erfgoed x onderwijs = da’s klasse! Het thema van de samenwerking tussen de erfgoedsector en het onderwijs laten we niet los, zeker niet na de voorbije Erfgoeddag en Erfgoeddag-week voor het onderwijs die bijzonder succesvol was.

Dat betekent dat we op een alternatief format voor dit najaar broeden, waarin verschillende geplande sessies van het Groot Onderhoud worden hernomen. Het feit dat u zo talrijk inschreef voor het Groot Onderhoud sterkt ons alvast in dit plan. We brengen alle ingeschreven deelnemers hiervan op de hoogte via blogs, de nieuwsbrief en sociale media. U zal zich dan gratis kunnen inschrijven voor deze sessies. Zo gaan de geleverde inspanningen niet verloren en kan u alsnog deelnemen!   

En daarna? Het Groot Onderhoud 2023 – tijd en plaats nog te bepalen – zal over een ander thema gaan. Daarover later meer.   

Afbeelding: Afbeelding van Gabriele Lässer via Pixabay 

faro