Grasduin vanaf nu door het programma van Erfgoedddag 2017!

Op zondag 23 april zwaaien zo'n 600 erfgoedinstellingen en organisaties uit de zorgsector hun deuren open voor Erfgoeddag. Samen presenteren ze een veelkleurige waaier van 800 gratis activiteiten rond het thema Zorg. Het programma vindt u op www.erfgoeddag.be. En wist u dat u het programma ook kan bekijken via de gratis ErfgoedApp?

Zorg vroeger en nu? Hoe kan erfgoed bijdragen tot het welzijn van mensen? En wat met de zorg voor ons cultureel erfgoed? Op Erfgoeddag bent u van harte welkom op tal van rondleidingen, tentoonstellingen, lezingen, presentaties en demonstraties die u laten kennismaken met de vele aspecten van zorg en erfgoed. Op erfgoeddag.be krijgt u een uitgebreid overzicht van wat u allemaal mag verwachten. Grasduin door het programma, zoek een activiteit op de kaart of stel uw eigen, hoogstpersoonlijke programma samen.

ErfgoedApp

Ook de ErfgoedApp wijst u de weg. Download deze gratis app vandaag nog via Google Play of de iTunes Store en raadpleeg op een zeer eenvoudige manier het Erfgoeddagprogramma.

En er is meer! Enkele organisaties bieden via de ErfgoedApp bijkomende informatie aan bij hun Erfgoeddagactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan extra achtergrondinformatie bij objecten, een tentoonstelling of een gezinsvriendelijke activiteit met augmented reality, een activiteit gericht op jongeren ... dankzij de ErfgoedApp kan u Erfgoeddag nu op een heel andere manier beleven. De ErfgoedApp bundelt alle activiteiten in een handig overzicht, dat u bovendien ook letterlijk kan meenemen tijdens uw Erfgoeddagbezoek. Laat u leiden door de ErfgoedApp en ontdek meer aan de hand van augmented reality & iBeacons!

Wedstrijd: welke remedies tegen kwaaltjes kreeg u mee van uw grootmoeder?

Het recept van dat ene speciale zalfje dat uw oma op uw zere knie smeerde na een valpartij, het magische drankje dat ze voor u klaarzette bij een lastige loopneus of een oude remedie tegen keelpijn? Laat tussen 23 maart en 13 april via de Facebookpagina van Erfgoeddag weten welke gouden remedie tegen kwaaltjes u hebt  meegekregen van uw grootmoeder en misschien valt u wel in de prijzen! Een jury, bestaande uit psychiater Dirk De Wachter, zanger Guido Belcanto en artistieke duizendpoot Geena Lisa, beslist wie de winnaar wordt van een vijfsterrenovernachting in het Taxandriamuseum in Turnhout.

Promotiefilm Erfgoeddag, van de hand van Linde De Nijs, studente animatie aan het KASK:

Faro