Beleef weer meer ..! Start grootschalige publiekscampagne

Beleef weer meer!

De coronacrisis lijkt enigszins achter de rug maar de impact blijft groot. Zo merken veel cultuurorganisaties dat bezoekers en participanten drempelvrees hebben. Een signaal voor de Vlaamse overheid om een grootschalige campagne te lanceren: ‘Beleef weer meer’. Ook uw hulp wordt gevraagd! 

Waarom deze campagne?

Sinds ‘code geel’ kunnen we terug onbeperkt genieten van live cultuur en vrije tijd. Niet alleen zijn de theater-, concert- en filmzalen terug open, maar ook de actieve cultuurbeleving − via de amateurkunsten of het cultureel vrijwilligerswerk − herleeft. Toch blijkt dat zowel cultuurbezoek als actieve cultuurparticipatie slechts mondjesmaat terug op gang komen. Vooral bij een deel van de occasionele cultuurbezoekers lijkt de ‘gewoonte’ om cultuurevents in te plannen en tickets te boeken doorbroken. 

Met de grote campagne ‘Beleef weer meer’, geïnitieerd door de Vlaamse overheid en gedragen door de collectieve cultuursector en de VRT, wil men het tij keren en het publiek/de participanten opnieuw motiveren om ‘uit hun kot’ te komen. 

Een koepelcampagne ...

Publiq kreeg de opdracht om samen met een creatief en productiebureau een koepelcampagne uit te werken. Het is een ‘koepelcampagne’, die u vanaf mei op tv en radio zal zien en horen, en die via sociale media zal worden verspreid. 

… én een campagne op maat: download de toolkit

Maar om de campagne krachtiger te maken, vraagt de Vlaamse overheid aan individuele organisaties, huizen en lokale overheden om ook zélf te communiceren. Dat kan door het campagnemateriaal te downloaden en aan te passen op uw maat. Zo is het mogelijk om het materiaal aan te passen aan de regionale context (‘Beleef weer meer in Gent’), aan de discipline (‘Beleef weer meer in het museum’), aan de organisatie (‘Beleef weer meer in Museum X), én volgens medium (print en social). 

Hier vindt u alle informatie en kan u het materiaal downloaden. Heel veel succes! 

De campagne ‘Beleef Weer Meer’ is opgezet in opdracht van de Vlaamse Overheid in samenwerking met VRT - Kunstenpunt - Socius - OP/TIL - Demos - FARO - publiq - VAF - Circuscentrum - De Federatie - oKo - Literatuur Vlaanderen - Vibe - meemoo - Cultuurconnect - Cultuurloket deSingel - Antwerp Symphony Orchestra - Brussels Philharmonic - Kunsthuis (Opera Vlaanderen en Ballet Vlaanderen) - Ancienne Belgique - Kunstencentrum Vooruit en Concertgebouw Brugge.

faro