25 oktober is Europese Dag van de Historische Theaters

Theater. Foto: CC0

In heel Europa wordt op (en rond) donderdag 25 oktober European Historic Theatres Day gevierd. Door middel van voorstellingen, lezingen, rondleidingen en andere feestelijkheden vestigen historische theatergebouwen en organisaties aandacht aan theater als waardevol cultureel erfgoed.

Het initiatief voor dit evenement gaat uit van PERSPECTIV, de Vereniging van Historische Theaters in Europa, en vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. In Zweden bijvoorbeeld organiseert het Drottningholm Hoftheater een exclusieve rondleiding met o.a. een bezoek aan de backstage en de unieke podiumtechnieken. In Londen spreekt Richard Norman over theatergebouwen van de bekende architect Frank Matcham in films, geïllustreerd met historische beelden van The King’s Theatres Southsea, Victoria Palace London, het Longton Empire in the Potteries, het New Cross Empire en het Granville Walham Green. En in Meiningen, Duitsland, organiseert Theatermuseum Meiningen een lezing, film en lichtshow over de magische wereld van decors.

Viert ook uw organisatie graag mee?

Organiseer een event, zet het op Facebook en deel het op de Facebook-pagina van ‘European Historic Theatres Day. Bezoekers worden vervolgens uitgenodigd om mee te vieren, deel te nemen aan de events en hun verhaal of foto van hun favoriete Europese theater te delen via social media.

Maak op Facebook, Twitter en Instagram gebruik van de hashtags #European #HistoricTheatresDay, zodat alle verhalen met elkaar verbonden worden en liefhebbers nieuwe theaters ontdekken doorheen Europa. Via @visittheatres kan u ook live een ‘tweetathon’ volgen, waar op 25 oktober hoogtepunten en activiteiten gepost worden.

Meer informatie? Surf naar www.perspectiv-online.org of mail naar info@perspectiv-online.org.

Over PERSPECTIV

Deze organisatie ondersteunt het behoud en de restauratie van historische theaters en moedigt dit aan. De organisatie promoot uitwisseling tussen theaters en zij die erin geïnteresseerd zijn, initieert en ondersteunt onderzoek en introduceert het brede publiek tot dit uitzonderlijke Europese culturele erfgoed. Ze ontwikkelde ook de Europese Route van Historische Theaters

Foto: CC0

Faro