Volg de online cursus over immaterieel erfgoed en duurzame ontwikkeling

Groen beschilderde hand die een blad vasthoudt, door Alena Koval via Pexels

UNESCO lanceert een MOOC, een massive open online course over immaterieel erfgoed en duurzame ontwikkeling. Wat is de link tussen beiden?

Gemeenschappen over de hele wereld dragen hun immaterieel erfgoed over. Dat geeft betekenis aan hun leven, versterkt hun weerbaarheid en draagt bij tot hun welzijn. Op deze manier zijn immaterieel cultureel erfgoed en duurzame ontwikkeling nauw met elkaar verbonden. Deze cursus helpt om de verbanden tussen de twee beter te begrijpen. Aan de hand van voorbeelden en ervaringen van gemeenschappen uit de hele wereld, krijgt u een beter begrip van immaterieel erfgoed en de relatie tot duurzame ontwikkeling. 

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die 

  • nog niet vertrouwd is met het concept immaterieel cultureel erfgoed en wil begrijpen wat immaterieel cultureel erfgoed is, waarom het belangrijk is voor het welzijn van mensen en welke rol het speelt in het leven van mensen, inclusief jongeren;
  • geïnteresseerd is in de belangrijkste concepten en praktijken van duurzaamheid en mondiale vraagstukken;
  • zich bezighoudt met het borgen van levend erfgoed en zijn kennis over de belangrijkste concepten van het borgen van immaterieel erfgoed wil opfrissen;
  • meer wil weten over de relatie tussen immaterieel erfgoed en duurzame ontwikkeling.

Praktisch

U volgt deze gratis en Engelstalige cursus op uw eigen tempo. Reken op ongeveer 2 tot 4 uur per week, gedurende zes weken. De cursus is beschikbaar tot en met 31 augustus 2022. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u via deze link.

Afbeelding: Alena Koval via Pexels

Elien Doesselaere