.vlaanderen en .brussels vanaf nu beschikbaar voor organisaties

Ondernemingen, overheidsinstellingen en organisaties zoals vzw’s, die in België gevestigd zijn, kunnen vanaf 2 oktober tot 3 november een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam aanvragen voor hun websites en e-mailadressen.

Om een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam te kunnen aanvragen, moet de onderneming, organisatie of overheidsinstantie een vestiging in België hebben. Het type onderneming is niet van belang en kan zowel een NV, een bvba of een éénmanszaak zijn. Bedrijven mogen behalve hun firmanaam bijvoorbeeld ook hun merknamen en handelsnamen gebruiken in hun nieuwe domeinnaam.

Waarom een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam?

Als een Vlaamse onderneming, overheid of vzw een relevante .vlaanderen-domeinnaam heeft voor een goed gemaakte website met een duidelijk regionaal getinte inhoud, dan zal die .vlaanderen-website hoger scoren in zoekmachines en dus meer bezoekers krijgen. Hetzelfde geldt uiteraard voor Brusselse firma’s, overheidsinstanties en organisaties met een .brussels-domeinnaam.

Met een .vlaanderen- of .brussels-extensie voor hun website en e-mailadressen zeggen houders van zo’n domeinnaam ook iets over hun lokale verankering. Vlaamse en Brusselse merken kunnen er hun afkomst en identiteit of het regionale karakter van hun producten of diensten extra mee in de verf zetten. Een uitgelezen kans om de lokale handel ook online een boost te geven.  

Hoe verloopt de aanvraag?

De registratie van een .vlaanderen- of .brussels-domeinnaam verloopt  in twee fases: de aanvraag via een registrar en het onderzoek door de validator. Na een positieve validatie gebeurt de effectieve registratie van de domeinnaam.

Meer info over hoe u een domeinnaam aanvraagt

DNS Belgium lanceert de .vlaanderen- en .brussels-domeinnamen in vijf fases, waarvan dit de tweede is. Om de lancering van .vlaanderen te ondersteunen heeft DNS Belgium de website www.trotsop.vlaanderen in het leven geroepen. Een bron van inspiratie voor wie een .vlaanderen-domeinnaam overweegt.

Bron: DNS Belgium

Bram Wiercx
domeinnaam