Van Eyck bij u thuis, ook in Vlaamse Gebarentaal

'Van Eyck. Een optische revolutie' in MSK Gent (c) MSK Gent, foto: David Levene

Nu de tentoonstelling Van Eyck. Een optische revolutie helaas gesloten is omwille van de maatregelen tegen COVID-19, brengt het MSK Gent de Van Eyck-ervaring tot bij de kunstliefhebbers thuis.

Videotour

Voor de reeks The Stay At Home Museum filmde Toerisme Vlaanderen een geleid bezoek aan de tentoonstelling met Till-Holger Borchert, directeur Musea Brugge en een van de curatoren van de expo. Hij staat stil bij enkele werken van de Vlaamse Meester, die nu uitzonderlijk op één plaats verzameld zijn.

Bekijk dit bijzondere bezoek via YouTube:

Beluister de audiogids

Bij het tentoonstellingsbezoek hoort ook een uitgebreide audiogids. Die vertelt het verhaal van Jan van Eyck en zijn tijd, en staat stil bij een hele reeks kunstwerken uit de tentoonstelling.

Beluister hier integraal alle fragmenten van de audiogids. Elke halte is ook volledig tekstueel uitgeschreven.

Tour in Vlaamse Gebarentaal met ErfgoedApp

Bekijk hier de tour in Vlaamse Gebarentaal en scan de brochure met de ErfgoedApp. Of bekijk een promofilm voor de tour in VGT:

COVID-19: informatie voor de cultureel-erfgoedsector

Bent u professioneel of vrijwillig aan de slag in de cultureel-erfgoedsector en bent u op zoek naar informatie over de coronacrisis? Surf dan snel naar faro.be/corona, een themapagina waarop u alle relevante informatie gebundeld terugvindt. 

Foto: Van Eyck. Een optische revolutie in MSK Gent (c) MSK Gent, foto: David Levene

Bram Wiercx