Krijg hulp bij uw digitale marketingstrategie en Google Ad Grants

Wist u dat het non-profitprogramma van Google via 'Ad Grants' gratis budget biedt aan non-profitorganisaties en dat u daarmee advertenties in de zoekresultaten kunt plaatsen?

En er is meer. De vzw SOCIALware rust verenigingen uit met de technologie die ze nodig hebben om hun maatschappelijke opdracht te vervullen. De organisatie lanceert nu een unieke opportuniteit waarmee ze hopen vzw's een extra duw in de juiste richting te geven. Om optimaal gebruik te maken van Ad Grants biedt SOCIALware de mogelijkheid om een team van digitaal opgeleide studenten gedurende één maand een campagne te laten ontwikkelen en te optimaliseren op maat van uw vzw.

Interesse? Meld u dan nu aan.

Waarom is dit initiatief nuttig voor uw non-profitorganisatie?

Door ervoor te zorgen dat uw advertenties optimaal worden weergegeven tussen de zoekresultaten van Google, bereikt uw non-profitorganisatie een veel breder publiek. Zo kunt u uw boodschap delen met mensen die via Google zoeken naar een organisatie zoals de uwe. Dit kan leiden tot meer vrijwilligers, donateurs en supporters.

Wat kunnen de studenten u bieden?

Elke student die deelneemt aan het programma moet eerst een officieel certificaat behalen via de Digital Masters Academy. Dit is een diepgaande opleiding waarbij de student leert om digitale marketingstrategieën te ontwikkelen en advertentiecampagnes te beheren. De vergaarde kennis wordt vervolgens gebruikt om uw vzw te helpen met het opstellen en uitrollen van een digitale marketingstrategie.

Wat wordt er van u verwacht?

De studenten zullen in eerste instantie zelf non-profitorganisaties contacteren waarmee ze graag willen samenwerken. Grijp deze kans dan ook zeker van zodra ze zich voordoet, want hun inzichten kunnen ook op lange termijn erg waardevol zijn. Gelet op het feit dat Ad Grants elke maand gratis budget beschikbaar stelt, kunt u de geoptimaliseerde campagnes blijven voortzetten in de toekomst.

Wat kan u nu al doen?

In oktober moeten de studententeams hun gekozen vzw bevestigen en in november gaan de campagnes van start. Mocht u interesse hebben om actief aan zo’n studententeam gekoppeld te worden, dan kunt u zich voor 22 september aanmelden. SOCIALware zal ervoor zorgen dat de studententeams die nog geen organisatie hebben op de hoogte worden gebracht van uw interesse. Rond de derde week van oktober zal u hierover geïnformeerd worden.

Belangrijk hierbij is dat uw vzw bereid is zich aan te melden voor het 'Google voor non-profit programma' en 'Ad Grants' en door het validatieproces te gaan. SOCIALware en de studenten zelf kunnen u hierbij helpen indien nodig.

Bram Wiercx