Hof van Busleyden lanceert museumpodcasts met de ErfgoedApp

Museumpodcasts. Foto: Hof van Busleyden

Een classicus vertelt over de hergeboorte van het Hof van Busleyden, een muzikant vertaalt het Bourgondische leven in muziek en een psychiater verbindt heden en verleden.

Noem de museumpodcasts geen gewone audiotours, wel een verruimende blik op het museum door de ogen van eigenzinnige vertellers Patrick De Rynck, Jurgen De bruyn en Dirk de Wachter, in een audioregie van de jonge radiomakers Wederik De Backer en Lucas Derycke. 

Nog tot begin volgend jaar kan u als bezoeker deze podcasts gratis uittesten op de toestellen in het museum.

Nieuwe versie van de ErfgoedApp voor huur- en leentoestellen

Speciaal voor en met steun van het Hof van Busleyden werd er gesleuteld aan een versie van de ErfgoedApp specifiek voor huur- en leentoestellen. Deze versie is nog eenvoudiger dan de 'gewone' versie die u vrij kan downloaden. Zo kan u kiezen uit slechts twee knoppen, omdat u geen tour moet selecteren. De beslissing om niet enkel te kiezen voor het principe 'Bring your own device', waarbij de bezoeker tijdens het museumbezoek gebruikmaakt van zijn eigen toestel, werd mede ingegeven door de intentie van Hof van Busleyden om het museumbezoek zo eenvoudig en inclusief mogelijk te laten verlopen. De nieuwe versie 'ErfgoedApp offline' is vanaf nu ook beschikbaar voor andere gebruikers van de ErfgoedApp en is te verkrijgen via FARO. 

ErfgoedBeacons

Omdat het museum in elke ruimte een aantal verhalen wil vertellen, koos Hof van Busleyden ervoor om te werken met ErfgoedBeacons. In elke zaal werden een of meerdere beacons aangebracht, afhankelijk van de grootte van de zaal. Een veertigtal beacons zorgt ervoor dat u per locatie automatisch de verhalen ontvangt via de dichtbij-functie van de ErfgoedApp. Deze installatie zal ook een voorbeeld zijn voor gelijkaardige installaties in andere musea. Dankzij de vaste beacons kunnen er in de toekomst eenvoudig nieuwe verhalen worden toegevoegd.

Foto: Hof van Busleyden

Bram Wiercx