FAROnet behaalt toegankelijkheidslabel AnySurfer

label AnySurferSinds 16 april mag FARO het 'AnySurfer toegankelijkslabel' op zijn website plaatsen. AnySurfer is een kwaliteitslabel voor websites die voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een functiebeperking (bv. slechtzienden, blinden en ouderen). Vanaf de lancering van FAROnet vorig jaar werd aangekondigd dat we streven naar een toegankelijke website, het behalen van het label is voor ons nu de kroon op het werk.

Hoe hebben we dit gedaan?
Na de eerste audit door Anysurfer werd er in overleg met de medewerkers van AnySurfer een oplossing gezocht voor de verschillende knelpunten. Heel wat punten konden eenvoudig opgelost worden door onze webdesigner. Zo werden bv. enkele kleuren gewijzigd omdat het contrast niet groot genoeg was. De inhoudelijke punten werden door de eigen redactie aangepast. Zo werd bij elke slideshare een link gemaakt naar het transcript van de presentatie op de website van slideshare. Uiteindelijk zijn we tevreden over het resultaat. We hebben, mits enkele aanpassingen, de interactiviteit van de website kunnen behouden (video, podcasts, slideshare's, foto feeds,...).

Nu we het label behaald hebben is het werk uiteraard niet gedaan. Iedereen moet blijven betekenisvolle links en omschrijvingen maken, maar dit hebben we er graag voor over!

Wil je meer informatie over het label of wil je het label zelf behalen, surf dan naar de website van AnySurfer.

Bram Wiercx