Enkele mooie voorbeelden van informatie in de ErfgoedApp

ErfgoedApp op BRAFA

De ErfgoedApp-community blijft groeien. Zo'n 437 erfgoedprofessionals, vrijwilligers en studenten kunnen momenteel informatie aanmaken via de ErfgoedApp-manager. De meesten van deze 'makers' volgden de workshop ErfgoedApp, augmented reality & erfgoedbeacons, terwijl sommigen meteen zelf aan de slag gingen met de ErfgoedApp DIY (Do It Yourself) en de handige tutorial video's.

In totaal zijn er nu al zo'n +3.000 story's gemaakt. Ter inspiratie van de huidige makers en als voorbeeld voor nieuwe gebruikers hebben we enkele mooie voorbeelden gebundeld in dit overzicht. Door het scannen van de afbeeldingen ontdekt u de mogelijkheden van de ErfgoedApp.

Ontdek MEER

Het doel van de ErfgoedApp is om informatie aan te bieden bij erfgoed op locatie. Dat kan in een museum zijn, bij een kunstwerk, of op een plek tijdens een wandeling. De slogan 'Ontdek MEER met de ErfgoedApp' kozen we niet zomaar: de app zorgt immers voor een extra informatielaag. Hiervoor gebruikt de app innoverende augmented reality technologie (via scan), beacons en gps-punten. Makers kunnen zelf de content aanmaken en wijzigen via de handige ErfgoedApp-manager, een combinatie van een CMS-systeem en een storytellingplatform.  

Bekijk de voorbeelden

De recentste cijfers over het gebruik van de ErfgoedApp

Cijfers erfgoedapp
Bram Wiercx