CollectiveAccess heeft zijn cloud

CollectiveAccess hosting

Heel wat jaren na het pilootproject CollectiveAccess & cloud hosting heeft CollectiveAccess, het leidende open source collectiemanagementsysteem zijn eigen cloudoplossing. De firma achter CollectiveAccess heeft dit zelf ontwikkeld en biedt nu een aanbod voor musea en erfgoedorganisaties wereldwijd.

Heel wat erfgoedorganisaties hebben te weinig kennis in huis voor het dagdagelijks beheer en onderhoud van een server of voor het hosten en updaten van CollectiveAccess-software. Omdat hosting van CollectiveAccess vrij specifiek is door het soms grote volume aan data, en omdat CollectiveAccess heel wat vraagt aan de server omdat de software zelf afbeeldingen, audio en video encodeert, was dit voor heel wat organisaties een struikelblok om te starten met CollectiveAccess.

Dit cloudhostingaanbod is dus voor heel wat musea en erfgoedorganisaties een eenvoudige en transparante oplossing omdat software-updates, serveronderhoud & backup nu aangeboden worden in één pakket. Meer informatie over CollectiveAccess-hosting vindt u op www.collectiveaccess.org/hosting.

Bram Wiercx