Bespaar op uw computersoftware

afbeelding met de boodschap korting 10% 20% 30% 40% 50%

De kostprijs van computersoftware kan een serieuze hap zijn uit het jaarlijkse budget van een organisatie. Ook de bekende softwarehuizen beseffen dit en bieden daarom donatieprogramma’s of kortingprogramma’s aan voor culturele vzw's. We stellen de verschillende programma’s kort aan u voor:

1) Socialware is een vzw die sinds 2006 via een donatieprogramma microsoft software verspreid aan Belgische vzw’s. Hierdoor kan u bekende Microsoft producten aankopen aan enorm lage prijzen. Socialware verspreid ook Cisco hardware en Symantec (anti-virus) producten maar deze donatieprogramma’s hebben een meer specifieke doelgroep. U kan via de website van socialware een aanvraag doen of uw organisatie in aanmerking komt voor een donatieprogramma. Socialware geeft ook advies bij de aankoop van software.

Meer informatie: Website Socialware, info@socialware.be, +32 (0)2 256 99 93

2) Sinds 1 januari 2008 kunnen organisaties van algemeen nut en goede doelen van de Adobe Edu prijzen genieten. Het gaat hier over non-profit organisaties die als doel hebben: bestrijden van armoede; opkomen voor onderwijs of cultuur; organisaties die zich inzetten voor sociaal en gemeenschappelijke welvaart en natuurorganisaties. Deze organisaties kunnen nu onder Education CLP- and TLP- licenties aankopen alsook het Education Box programma.

Meer informatie bij uw Adobe reseller of op VICTOR-Y.

3) Voor heel wat bekende softwarepakketten zijn er reeds gratis alternatieven. Voor Microsoft Office is er Openoffice en i.p.v. Adobe Photoshop is er Gimp (www.gimp.org). Toch zijn er nog verschillen tussen de open source pakketten en de bekende software. Een extra opleiding voor medewerkers is daarom wenselijk.

Een overzicht van de meest bekende open-source software is te vinden op opensource.startpagina.nl

Bram Wiercx