V&A Museum of Childhood meet welzijn met kleur

Nuala Morse en Carolyn Bloore. Foto: FARO

Tijdens de internationale conferentie Participation in cultural heritage for mental health recovery, op 29 en 30 november in Gent, geeft een indrukwekkende groep erfgoedprofessionals uit alle hoeken van de wereld toelichting bij een reeks projecten die gericht zijn op het verbeteren van het welzijn van mensen. Onder hen ook Carolyn Bloore van het V&A Museum of Childhood en Nuala Morse, verbonden aan de School of Museum Studies van de University of Leicester.

Bloore en Morse geven een presentatie over een reeks object-handlingsessies in het museum met patiënten van een ziekenhuisafdeling. De kinderen en adolescenten met geestelijke gezondheidsproblemen experimenteerden er met kleur als creatief instrument om het welzijn van jongeren met emotionele gedragsproblemen te meten. De kleurendagboeken en de verwachte en onverwachte reflecties suggereren enkele krachtige manieren waarop museumobjecten van invloed kunnen zijn op het psychisch herstel en het potentieel van creatieve manieren om deze resultaten vast te leggen.

In onderstaand filmpje stellen Carolyn en Nuala hun project voor in het V&A Museum of Childhood.

Bent u nog nog niet ingeschreven voor de internationale conferentie Participation in cultural heritage for mental health recovery, op 29 en 30 november in Museum Dr. Guislain in Gent? Doe het dan vandaag nog!

Foto: Nuala Morse en Carolyn Bloore (c) FARO

 

 

Bart De Nil