Sfeerbeelden 'Cultural Heritage for Mental Health'

Conferentie Gent Guislain (c) Simon Bequoye

Een schot in de roos. Dat is het minste wat je kan zeggen van de driedaagse internationale conferentie Participation in cultural heritage for mental health recovery. Die werd van 28 tot en met 30 november in Gent georganiseerd door FARO in samenwerking met Museum Dr. Guislain, Iedereen Leest, Industriemuseum, Huis van Alijn en Universiteitsbibliotheek Gent.

Iets meer dan honderd professionals uit de cultureel-erfgoed- en zorgsector, academici en therapeuten uit zeven landen namen deel aan de goedgevulde conferentie boordevol keynotes, thematische sessies en workshops. Het resultaat was een reeks van zeer interessante en soms uitzonderlijk boeiende momenten van kennisdeling en discussies, die uitmondden in een berg inspirerende inzichten.

Om zoveel als mogelijk van dit alles met u te delen vindt u binnenkort op deze website de presentaties van de sprekers en een verslag van de conferentie. Daarnaast brengen we u in de komende weken enkele uitgebreide blogberichten over de meest opvallende bijdragen.

Ondertussen kan u al kijken naar de sfeerbeelden van deze opmerkelijke conferentie. Wordt vervolgd!

Foto: (c) Simon Bequoye

Bart De Nil