Nieuwe editie Winter School Archives & Education 2018

Gent Sint-Michielsbrug

Sinds 2014 organiseren FARO en The National Archives van het Verenigd Koninkrijk de succesvolle Summer & Winter Schools Archives & Education. Bedoeling is om archivarissen en educatieve medewerkers in archieven en erfgoedbibliotheken te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling.

Nieuwe editie in Gent

Voor deze vierde editie slaan FARO, The National Archives, de Universiteitsbibliotheek Gent, het Rijksarchief in België en het National Humanities Center in de USA de handen in elkaar. Samen organiseren ze de Winter School Archives & Education, van maandag 29 januari tot en met vrijdag 2 februari 2018 in Gent.

Voor nieuwe deelnemers (die niet deelnamen aan vorige edities van de summer of winter schools) organiseren we een speciale Pre-winter School Masterclass op zondag 28 januari 2018. Tijdens deze masterclass worden de basisprincipes van het ontwikkelen van educatieve programma's en hulpbronnen behandeld, alsook het belang van een onderzoeksgerichte aanpak en de technieken om documenten efficiënt te gebruiken.

Het centrale thema van deze vijfdaagse winter school is de migratie van de Lage Landen naar Noord-Amerika in de 17e eeuw. Tijdens de eerste dagen ligt de focus op een onderzoek naar Open Education Resources (OER) en online tools, die de deelnemers nodig hebben voor het bouwen van de digitale elementen die ze zullen gebruiken bij de ontwikkeling van hun educatief pakket aan het einde van de winter school.

Praktische informatie

Meer informatie over het verloop van de winter school en hoe u zich kunt registreren vindt u hier.

Wie nieuwsgierig is naar de voorbije edities van de summer en winter schools in 2014, 2015 en 2017 kan terecht op de Flickr-pagina van FARO.

Organisatieteam: Bart De Nil (FARO), Andrew Payne (The National Archives, UK), Andy Mink (National Humanities Center, USA), Hendrik Defoort (Universiteitsbibliotheek Gent) en Paul Drossens (Rijksarchief)

Delivery team:

  • Bart De Nil, Stafmedewerker Archieven, Digitaal Erfgoed en Outreach bij FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed (België)
  • Andrew Payne, Head of Education & Outreach at The National Archives (UK)
  • Andy Mink, Vice President of Education for the National Humanities Center (USA)
Bart De Nil