Luc Coenen is overleden

Dinsdag 7 juni overleed Luc Coenen, archivaris en jarenlang diensthoofd van de Stedelijke Musea Lier, na een moedig gedragen ziekte. Het nieuws van zijn overlijden kwam toch als een verrassing. We zullen Luc herinneren als een gewaardeerde collega en vooral als een zeer warm mens.

Luc Coenen heeft heel wat betekend voor het cultureel erfgoed in Lier en in het bijzonder voor het stadsarchief. Het is des te jammer dat hij begin 2016 de verhuis van het stadsarchief naar een nieuwbouw op de Dungelhoeffsite niet meer heeft kunnen meemaken. De reactie van Frank Boogaerts, burgemeester van Lier, over dat feit zegt veel over de zielsverbintenis van Luc Coenen met zijn stadsarchief: “Luc hoort thuis in 'zijn archief'. Het Lierse archief zonder Luc Coenen, dat kan niet".

Luc's daadkracht toonde zich ook buiten Lier. Gestuwd door de passie voor zijn vak was hij zeer actief in allerlei professionele netwerken van archivarissen, woonde hij vaak studiedagen en vormingsactiviteiten bij en was hij nooit te beroerd om mee te werken aan collegagroepen en projecten. Luc Coenen was iemand die in de letterlijke en figuurlijke zin beweegde en daarbij steeds verder keek dan het stadsarchief.

Heel wat mensen in de cultureel-erfgoedsector zullen Luc Coenen als collega en vriend erg missen. Luc heeft een steen verlegd in een rivier op aarde. De directeur en de medewerkers van FARO drukken hun medeleven uit voor zijn familie en vrienden.

Luc Coenen zal in intieme kring begraven worden.

Rouwadres: Christel Van den Plas, Guldensporenlaan 136, 2500 Lier

Bart De Nil