Lieve Dhaene op boekvoorstelling 'Autismevriendelijk museum'

Lieve Dhaene is een van de auteurs van het recent verschenen boek Kiezen is winnen. Een kompas voor keuzes in de zorg waarin een pleidooi wordt gehouden om te kiezen voor meer solidariteit in de maatschappij. Dat is nodig, willen we de kloof tussen de behoefte aan gezondheidszorg en de beschikbare middelen verkleinen.

Op 20 december is Dhaene aanwezig op de voorstelling van het boek Autismevriendelijk museum in het Huis van Alijn. Ze geeft er haar visie op de integratie van elke persoon in onze samenleving en de noodzaak om alle domeinen van onze samenleving af te stemmen op mensen die zorg nodig hebben.

Lieve Dhaene is historicus en adviseur communicatie en algemeen beleid bij Zorgnet-Icuro, koepel van Vlaamse zorgvoorzieningen. Ze schreef over de geschiedenis van de gezondheidszorg in Vlaanderen. Als adviseur heeft ze expertise in communicatie door en voor zorgvoorzieningen.

Naast Lieve Dhaene zal ook autismespecialist Peter Vermeulen spreken op deze boekvoorstelling. Binnenkort maken we het volledig programma bekend maar u kan zich nu al inschrijven. Haast u, want de plaatsen zijn beperkt.

Bart De Nil