Liberaal Archief doopt zich om tot Liberaal Archief/Liberas

Liberaal Archief

Het Liberaal Archief is sinds 1982 dé bewaarplaats voor de geschiedenis van het liberalisme in Vlaanderen en België. In de loop van zijn bestaan verruimde het Liberaal Archief zijn werkterrein tot alle personen en organisaties die zich laten inspireren door de waarden van de Verlichting en het vrije denken, en die opkomen voor het vrije handelen.

In 2016 al werd deze verruiming ingeschreven in de missie en de visie. Hoog tijd dus om een en ander ook te vertalen naar een nieuwe naam. Na een bevraging van de stakeholders en na zorgvuldig overleg binnen de bestuursorganen is gekozen voor de dubbele benaming Liberaal Archief/Liberas.

Liberas online

Tegelijk met de naamsverandering werd ook een nieuwe website gelanceerd die gekoppeld is aan een eveneens nagelnieuw state of the art digitaal collectiebeheersysteem.  Onder het motto '160.000 erfgoedstukken online' zullen de collecties van Liberaal Archief/Liberas in de toekomst op eenvoudige wijze online doorzoekbaar zijn.

De nieuwe website www.liberas.eu heeft ook een handige agenda waarin u de zeer uitgebreide publiekswerking van het Liberaal Archief/Liberas op de voet kan volgen. Verder wordt u als online bezoeker ook geïnformeerd over het onderzoek binnen de organisatie en de daaruit voortvloeiende publicaties.

U hoeft de favorieten in uw browser niet aan te passen, want www.liberaalarchief.be blijft bruikbaar. U komt automatisch op de nieuwe website terecht.

Bart De Nil