KEEP project brengt opensource-emulatiesoftware uit

KEEP

Het Europese project Keeping Emulation Environments Portable (KEEP) lanceert de finale versie van het Emulation Framework. Deze software maakt oude computerbestanden en programma’s terug toegankelijk via emulatie.

Emulatietechnologie stelt uw computer in staat om programma’s uit te voeren die oorspronkelijk voor een ander besturingssysteem werden geschreven. Het Emulation Framework (EF) kan u zonder veel voorkennis installeren en configureren. Het is opensourcesoftware die door individuen en organisaties vrij kan worden gebruikt.

Wat doet deze software nu concreet? Als u bijvoorbeeld na de aankoop van een nieuwe computer problemen krijgt om bepaalde oude programma’s op te starten of documenten te openen, kan u beroep doen op de software van het Emulation Framework. U kan het oude besturingssysteem of tekstverwerkingsprogramma terug opstarten met dezelfde ‘look & feel’ als voorheen. Het Emulation Framework heeft een basisset van zeven opensource-emulators die in staat zijn om oude platformen zoals x86, Commodore 64, Amiga, BBC Micro, Thomson and Amstrad te emuleren.

Bart De Nil
open source
emulatie
Opening / lancering