Inspiratienamiddag over 'Huiselijke Hoekjes' in Brugge

Huiselijke hoekjes

Vijf jaren geleden lanceerde Erfgoedcel Brugge Souvenirs. Dit project voor senioren telt intussen zes herinneringskoffers. Een succesverhaal waarmee heel wat woonzorgcentra binnen en buiten Brugge aan de slag gingen.

Sinds kort is er nu ook Huiselijke Hoekjes. Het vertrouwde verleden, een project dat de sfeer van weleer binnenbrengt in een woonzorgcentrum. Een woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer worden geënsceneerd aan de hand van een aangeklede wand, enkele oude objecten en foto’s, aangevuld met meubeltjes en attributen van het woonzorgcentrum zelf. De hoekjes zijn als het ware een stille ingreep in de ruimte, waarbij bewoners ervaringen of herinneringen kunnen uitwisselen met elkaar, een begeleider, vriend of familielid. Evengoed beleven bewoners er op zichzelf een moment van rust en herkenning.

Naar aanleiding van dit nieuwe project organiseren Erfgoedcel Brugge en CM-Woonzorgcentrum Engelendale in samenwerking met FARO op 13 november een inspiratienamiddag in Brugge. Klik hier voor meer info en inschrijving.

Bart De Nil