Afsluiting Winter School Archives and Education 2018 in Boekentoren

Boekentoren Gent

Sinds 2014 organiseren FARO en The National Archives van het Verenigd Koninkrijk de succesvolle Summer & Winter Schools Archives & Education. Bedoeling is om archivarissen en educatieve medewerkers in archieven en erfgoedbibliotheken te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling. Voor de vierde editie in 2018 sloegen FARO, The National Archives, de Universiteitsbibliotheek Gent, het Rijksarchief in België en het National Humanities Center in de USA de handen in elkaar. Samen organiseren ze de Winter School Archives & Education, van zondag 28 januari tot en met vrijdag 2 februari 2018 in Gent.

De 20 deelnemers komen uit België, Nederland, Mexico, Denemarken, Italië, Colombia, Rusland, Barbados, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het delivery team bestaat uit Bart De Nil, stafmedewerker bij FARO; Andrew Payne, hoofd van het departement Education & Outreach van The National Archives (UK) en Andy Mink, vicepresident educatie voor het National Humanities Center (USA).

Op vrijdagnamiddag 2 februari kan u de afsluiting van deze Winter School bijwonen in de Henri Van de Velde-zaal in de Boekentoren. Op het programma staat de presentatie van de lespakketten die de deelnemers in groepjes tijdens de Winter School hebben ontwikkeld, interventies van de lesgevers en de uitreiking van de certificaten aan de deelnemers. Daarna klinken we samen op de afloop van de Winter School!
 
Afspraak op vrijdag 2 februari 2017, start 13.30 uur, Boekentoren (Henri Van de Velde-zaal), Sint-Hubertusstraat 8 in Gent. Om praktische redenen moet u uw aanwezigheid vóór 28 januari melden aan Birgit Geudens: birgit.geudens@faro.be

Foto: Hilde Christiaens, © UGent

Bart De Nil