Publieksonderzoek archieven van start: schrijf nu in voor de provinciale infosessies

Logo Publieksonderzoek archieven

Wie is het publiek van uw archief? Waarom komen uw bezoekers? Wat verwachten ze en vooral: wat vinden ze nu eigenlijk van uw dienstverlening? Zoekt uw archief al lang een antwoord op deze vragen? Neem dan deel aan de pilootversie van het publieksonderzoek archieven.

FARO coördineert dit voorjaar een online bevraging van archiefbezoekers. Deze bevraging kwam in samenwerking met de sector tot stand. Alle deelnemende archieven ontvangen een gepersonaliseerd onderzoeksrapport. Een globale analyse van het publiek van Vlaamse archieven moet hen bovendien toelaten hun scores met die van hun collega’s te vergelijken. De prijs van dit onderzoek is democratisch en wordt bepaald door het aantal deelnemers: hoe meer archieven zich aanmelden, hoe lager de kostprijs dus.

FARO stelt deze nieuwe tool voor publieksonderzoek voor tijdens provinciale infosessies. Hier verneemt u meer over de werkwijze, uw bijdrage aan het onderzoek, de prijs en het plan van aanpak. Deze sessies vinden plaats op de volgende data en locaties:

I.s.m. Erfgoedcel Kortrijk, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Stadsarchief Aalst, Stadsarchief Leuven, Stadsarchief Mechelen

Bart De Nil